Kedves Blogolvasók
Életem első blogbejegyzése következik, korábban azt sem tudtam mi a blog. De hasznos és egyszerű mód információmegosztásra,ezért ezúton én is hozzájárulok egy kis adalékkal a fiam blogjához.
Egy olyan étel receptjét osztom meg,amit egyszerű elkészíteni, gyorsan kész van,és mindenkinek nagyon ízlik. Ez egy kenőmájas alapú kenyérre vagy pirítósra kenhető "krém",reggelire vagy vacsorára ideális.
Elkészítéséhez 4 főre a következők szükségesek:
1. 40-45 dkg kenőmájas (lehetőleg Gyulai,azzal a legfinomabb)
2. egy-másfél evőkanálnyi mustár
3. 3-4 db főtt tojás
4. egy csapott kiskanálnyi bors
5. ízlés szerint só,de nem kell sok
6. 2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük,megpucoljuk,majd egy edényben a kenőmájassal együtt összenyomkodjuk villával. Hozzátesszük az apróra szeletelt hagymát, majd jöhet a mustár, a bors, és a só. Ezeket villával amennyire csak tudjuk, keverjük össze,ízlés szerint tehetünk még hozzá mustárból, sóból vagy borsból.
Végül pirítóskenyérre vagy sima kenyérre kenjük a kész krémet,és fogadjuk a család elismerő bókjait, hogy "hát ez nagyon finom"...
2009.10.31. 11:42
Teri, Zsolti anyukája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése